Nu så!

Ja nu ha det gått några dagar sen vi fick den lille Mattis. Första dagarna va katastrof då han ej ville sova på nätterna ALLS. Jag va som en Zombi. Fram tills han var 3 dygn gammal. Nu sover han oftast på natten i natt fick vi 5 timmar och sen amma lite sen 2 timmar till så jag ska inte klaga. Alvin är jätte duktig kille, är nyfiken på lillebror, men det va han inte från början då tyckte han bara vi hade tagit hem en jobbig docka som fick använda napp. Det är ju bara Alvins som får använda napp ju! Så efter ett par gånger när man hittat Alvin med bebisnapp då han snuvat den när vi vänt ryggen till, så verkar han ha accepterat detta lilla knytet. Dom vaknar inte av varadra, även om Alvin bammar med leksaker eller busar och skriker så vaknar inte bebis och även om bebis gallskriker och sånt så berörs inte Alvin eller vaknar. Kund haft det värre med andra ord. Alvin fick en fin födelsedag i lördags, men blev nog lite mycket med alla människor, men när han tyckte det var för jobbigt så begav han sig bara till farmor och farfar eller daniel och therese som han träffat mest och känner trygghet hos.


Förlossningen:

Förlossningen gick snabbt och bra, kom in för igångsättning i måndags kl 8:00. Läkaren va inställd på att jag inte skulle bli igångsatt för hon trodde att jag inte var mogen där nere till det eftersom jag mindre än en vecka innan va totalt omogen tapp mm.
Men när hon kollade så var jag öppen 3 cm, så dom valde att ta hinnan och sätta värkstimullerande dropp. Det tog lååååång tid innan värkarna kom, men kl 13 ungefär började dom bli lite jobbigare så då fick jag börja med lustgas. Jag och Tommy gjorde en vadslagning innan allt började Tommy trodde jag skulle föda vid 19-20 tiden jag sa mellan 15-16. Minuterna närmade sig 15 och jag sa nähä Tommy jag får nog erkänna att du vunnit. MEN 14:50 så undersökte dom mig 5 cm öppen, dom skrev in allt, så PANG 15:10 skriker jag att nu kommer han! Dom sa nä vi undersökte dig precis, så kollade dom ner på mig och barnmorskan sa till få hit stolen han är på väg. 15:18 hade jag en liten gosse på magen! ALLT släppte all värk allt!

Allt gick skit bra, och inte hade jag ont efter... ALLS... Jag hoppade upp ur sängen, förvänta mig att det skulle göra skitont att kissa men kändes ingenting. Blödde knappt och mådde riktigt riktigt bra. Vi fick ett familjerum tills dagen därpå då vi åkte hem med en fullt frisk pojke.

MEN ingenting ska vara för bra här i mitt liv har jag märk, något gott ska ha något ont med sig. Igår kl 4 vaknade jag av att jag hade ont i magen, precis som man ej kissat på väldigt länge. Gick ner och kissa, och värken tilltog. Tog mig panodil, för jag kände igen smärtan från att jag hade fött Alvin, då sa dom att det var njursten. Men hade jag åkt upp till förlossningen när jag hade den värken med Alvin i stället för Akuten så hade dom sett det dom såg igår.

Efter flera timmas värk och inget hjälpte och febern steg så åkte jag inte till förlossningen igår. Fick sitta och vänta på läkaren i 2 timmar. När dom väl kom så brast jag ut i tårar då jag hade så fruktansvärt ont och hade suttit där inne så länge på en trästol och väntat.
Hon tog mig på allvar och kollade mig. Där konstatera dom på att jag hade rester kvar från fosterhinnan som hade fastnat på något sätt, samt hade jag livmodersinflammation! Jag fick valet att sövas och få skrapat bort resterna eller att ta det smärtsamma sättet och låta dom försöka göra det när jag var vaken och ingen smärtlindring eller bedövning. Nej jag vill inte sövas eller vara ifrån min familj. Det blev att hålla Tommy i handen och låta dom göra det vaken. AJ, men dom fick bort det, och värsta smärtan släppte lite. Så nu går jag på 2 olika antibiotika kurer och idag känns det redan bättre.

Ska skicka upp lite foton här. Titta och njut.

 

 
 
Dom 3 sista är Alvins födelsedag!

Sådär

Ja nu är vår prins kommen. Kommer uppdatera om det, men har inte haft varken tid eller ork. Så kanske kommer i kväll eller någon annan av dessa dagar för nu börjar bebisen sova lite med, det har den inte gjort sen i måndags och inte vi heller.

40+5

Ingen bebis och noll känning. Men ärligt väder iallafall. Blev lunch på Altanen, köttfärsås och spagetti, Alvin hade jätteroligt med spagettin och det låg överallt på hans stol. Han fick äta den själv men jag matade honom med köttfärsåsen ;-)

40+4

No baby to day. men en otroligt trevlig dag i först grötvik på em och grillade korv med Emma, Marcus och Arvid. Sen fram till nu på kvällen så har vi spenderat med Samma huvudpersoner, men även då grillat fast kött. GUD nu känns det som att sommaren är på väg, älskar grillat. Kan det inte bli för mycket av. Och Alvin och Arvid tycker verkligen om varandra. Kul att han redan nu har kompis i sin egen ålder. Får hoppas vänskapen blir livslång och att Alvins lillasyskon får samma tur. :D

40+3

Var är bebis nu får du komma. Din pappa är ledig från idag och en vecka framåt.
Blää har försökt allt nu. Handlat inför Alvins kalas och massa annat. Nåväl en dag i taget. I morgon grilla om inget annat händer! Typ förlossning.

40+2

Ingenting har hänt. Inte mer än att jag är otroligt trött, men inte kan sova. Alvin sover väldigt dåligt just nu på natten, i morse 04 tiden fick jag in och leta upp hans napp som hamnat under hans säng. Jaa det är lätt att lägga sig på golvet och sträcka på sig för att få tag på den under sängen ;-)

Nää nu vill jag ha ut bebisen. Men inget jag kan bestämma trodde dock för att denna är så livlig att jag skulle få föda tidigt. Men dagarna tickar på.

Nä snart är det helg. Tommy jobbar i natt med sen har han pappa ledigt hela nästa vecka. Idag ska jag till MVC, sen ska vi handla till kalaset. Har bebis inte kommit till lördag så blir det att grilla med Alvins lille kompis Arvid och hans goa föräldrar.

Näää nu kolla nyhetsmorgon, och skaffa in lite morgonkaffe.

40+1

Nää ingen bebis ännu. När tror ni den kommer?
Jag tror den inte kommer innan nästa vecka. I morgon nytt MVC möte för att hålla koll på mitt blodtryck och urinet.
Nu bara väntar jag. Bebisen ska komma ut och fira storebror på 1 årsdagen den 27 april! Tänka sig att Alvin blir hela 1 år. Ofattbart att det snart var ett år sen man låg på bb och skrek på barnmorskorna ;-) Nää bebis nu får du komma, jag har försökt allt, storstädning men idag ska jag dra lite grus om min rygg tillåter det.

BDD

Jaa mitt nya ord Beräknad drop down. Ja det är idag. INGEN BEBIS! blir ju inte direkt förvånad, visste ju att jag kommer gå över tiden även denna gång, men så länge det fanns dagar kvar så fanns det hopp om att slippa gå över tiden.

nåväl det är ju inte så att jag sitter i bilen och väntar på det.

Nää nu har jag annat att göra

Uppdatering

Ja i helgen har inte hänt så mycket. Alvin har träffat sin faster Lizelott och han och bebis fick varsen present. Alvin fick en jättefin body med glasspinnar på. Bebis fick en snutte som hade huvud och en liten filt. Jätte fina grejer! Sen var vi och firade Therese som fyllde 31 i fredags. Alvins och bebis gudföräldrar Daniel och Therese.
Med lilla bebis har inte hänt så mycket. Han vill inte komma ut ännu. Har ju beräknad förlossning i morgon. Hade ju gärna sett att han kom ut innan pga diverse problem. Men det är ju inget man styr över men är nästan helt säker på att han kommer i veckan.

Hoppas ni har skön söndag. Jag längtar till i morgon för då är mannen hemma igen. Måndag och tisdag. så får vi se vad som händer och sker.

Färska minnen

Idag är det 10 år sen.
10 år sen min bror och hans fru förlorade sin son i plötsligspädbarnsdöd. Jag minns det som om det vore igår, jag trodde min mamma skojade när hon kom in och skrek att Tim är död. Att möta upp min bror på Lunds universitetssjukhus blev allt så fruktansvärt verkligt! Tror aldrig jag hade sett honom gråta förut.
Att sedan mötas av synen av hans fru som sitter med sitt barn i famnen kommer aldrig försvinna ur mitt minne. "filmen" har spelats upp många gånger i mitt huvud. Är som jag är där varje gång. Dom fick göra det inga föräldrar någonsin ska behöva göra. Begrava sitt barn. Snabbt kommen snabbt förlorad. Kärlek till mamma, pappa och brödrarna till Tim på 10 års dagen. <3

Ullared.

Ja idag hamnade vi i Ullared. Men det va på Tommys begäran, jag bad om Ikea, men när vi kom till avfartern så åkte Tommy åt andra hållet för han ville till Ullared. Inte mig emot. Där hittade vi endel som vi behövde. Jag struntade att gå bland kläderna för jag vet hur dyrt det hade blivit annars hahaa.
Hittade Alvins födelsedagspresent där med som han ska få utöver pengarna på banken som vi sparar varje månad och högtider.
Det är en sån låda där man ska stoppa formanpassade klossar genom locket.
Sen fick han lite sandleksaker som han ska få ha nu i sommar.
Köpte även ett par tossar till liten, och en mitt första år bok.
Sen köpte vi en whitboard eller hur det stavas, den hade jag till mitt lilla projekt som jag ska skicka ut en bild på.
 
Har ju länge mått både upp och ner, sen en dag hittade jag en text som man kan sätta på väggen. Den passade mig och jag kände verkligen att denna kan jag behöva se varje dag.
Bilden kommer säga mer än tusen ord vad jag behöver se varje dag för att inte trilla i det där stora svarta hålet som kommer allt närmre mig när jag har ont och inte känner att jag kan vara en människa och allra minst en mamma.
Orden tog mig rakt i hjärtat, nu när jag satte upp det så blev det lite snett men det skiter jag i då får man kolla med lite snett huvud. Jag är nöjd med min kreativitet.
 
 
 
Där nere där fotona ska vara ska vi ha en på Alvin till vänster, en på nästa lille till höger och en på dom båda tillsammans i mitten.
Under texten står viktiga datum i vårat liv tillsammans.
Vänster ultraljud med Alvin Höger ultraljud med bebis2.
 
Vad tycker ni?
 
Nä nu ska jag äta lite mer glass, sen ska jag softa framför tvn.

Orkar ej

Ja vad har hänt sen sist.
har tagit några bilder i det fina vädret.
Först kan jag skicka upp en bild på fina byxerna Alvin och bebis fick av faster Ulrika.
Byxerna är cheap monday eller hur det stavas:
 
Sen fick bebis en pressent från farmor och farfar:
 
 
Sen har vi två olika bilder från underbara vädret med underbart objekt att ta foto på:
 
Så då va dom bilderna ute, Alvin försöker få tag på datan här, samtidigt som han dansar och lyssnar på Astrid Lindrgrens olika låtar. Han älskar att skaka rumpan min lillfis.
Envis är han med och blir arg när han inte får som han vill då slår han oss. Grrr, ja nu är det uppfostra som gäller.
 
Vad ska man säga om bebis nr 2, händer inte så mycket där, är oerhört less på värkar och värk. Börjar bli otroligt less på sjukvården med gärna min BM. Är det inte det ena så är det det andra. Hon har sagt fel 2 gånger hur lillbebisen ligger, nu sist när jag va på förlossningen så konstaterade dom ju att han lagt sig rätt, men pointera att du ska säga till din bm att göra ett ultraljud så man ser att huvudet ligger ner så vi och du slipper akut kejsarsnitt när det väl är dax, det är värre både för barnet och mamman, ja jag ringde i torsdags för att få tid till min BM och sen skulle jag ha tid till läkare (då min BM inte kunde hjälpa mig att gå igenom smärtlindring inför förlossningen, för förra gången blev det så hastigt när jag skulle föda Alvin för då kunde jag bara få morfin och jag tål inte för mycket morfin, resultatet blev att jag knappt minns förlossningen bara smärtorna.
Jag ville inte vara så orförberädd denna gången.) Nåväl BM ringde INTE upp, så igår fick jag ringa ännu en gång, ja då ringde hon upp efter att hennes kollega fick gå in och säga till henne att ringa upp direkt.
Jag tog upp det med att jag behöver en tid till henne vilket jag fick, sen tog jag up att ni måste göra ett ultraljud denna gången och se så den verkligen ligger rätt. Nä varför det säger hon då, så sa jag igen som dom på förlossningen sa. DÅ säger hon jag känner ju efter hur den ligger ändå så är jag osäker hur den ligger så kan vi låna läkarrummet och be en av Barnmorskorna som kan ultraljud göra ett. WTF varför hela tiden gå emot vad som sägs, varför fortsätta, hur ska jag kunna lite på vad HON säger om hur bebis ligger? Inte nog med att man blev idiotförklarad av förlossningspersonalen pga hon är slarvig och dom bara trodde vi ljög sist om blandannat att hon sagt hur bebisen låg och även om att hon hade gjort en undersökning av limodertappen (vilket hon ej skrivit upp utan hon hade då skrivit att hon gjort ett ultraljud) Så då va vi idioter och nu ska jag lita på hennes kunskap om bebis ligger åt rätt håll eller ännu en gång ligger i säte? Började gråta igår för det blev för mycket, orkar verkligen inte mer sånt här skit nu och är mycket medveten om att även denna troligen går över tiden, så att ha pinvärkar, och värk i ryggen och må så dåligt som jag verkligen mår av och till av allt detta ovetande och hoppande och svinka förtroende så håller jag snart på att falla samman. Skulle ju få en läkare tid mot min ryggvärk och smärtlindring inför förlossningen men det är ju bara ett minne blott.
 
Nä nu har jag klagat för mycket, hoppas ni alla får en fin dag. Ska ta mig en promenad eller 2 senare, inte speciellt långa men behöver få luft sol och lite glädje här så man kan få vardagen att gå

RSS 2.0