Påskägg?

Ja jag trodde vi skulle få ett påskägg i familjen, men så blev inte fallet.
Väntar väntar väntar. Vill ju ha bebisen här nu, så man kan njuta riktigt av det fina vädret. Promenad och inte känna sig som en stor stor strandadval. Men så blev det inte. Nåväl Alvin sov borta Ons-tors, Faster Ulrika passade honom en dag under besöket här i sverige. Fredags var jag och Alvin och firade och lämnade paket till födelsedagsbarnen, Bella hade fyllt år och Cevin fyller år nästa vecka.I lördags va vi och åt påskmat hos Tommys mamma och pappa.
 
Mannen min har varit ledig torsdag fredag lördag söndag men börjar jobba i morgon.
I dag ska vi spela bingolotto, sen blir det att bara ta det lungt och njuta.
 
Nä vad mer. På tisdag går jag in i v38+0 DVS v39 i morgon är det bara 14 dagar till beräknad födsel.
Nä har faktist inte så mycket mer intressant att skriva.
 
Får väl hoppas att min bm på mvc svarar på tisdag i stället, hon skulle ringa upp mig i torsdags, men fick inget samtal, börjar ju bli lite tajt om tid och jag behöver läkartid så jag kan få hjälp med att bestämma smärtlindring till förlossningen då jag inte kan ta någon EDA.
 
Hoppas ni alla haft en bra påsk för det har vi.

Här vänder det snabbt

Japp hade värkar hela natten iförrgår. Hade haft det från och till hela dagen, sen kom dom på natten jag drömde att jag födde och hade ont i magen, vaknade och hade kvar smärtan. På dagen skulle jag till BM Kollade allt då hade jag förhöjt blodtryck (vilket man tydligen får när man har värkar) Sen undersökte hon mig och sa att den var 0,5cm kvar av tappen och det va mjuka sidor och denna gången sa hon att hon kände att den låg med rumpan ner. Är du säker frågade jag, efter som hon sist sa att huvudet var nere och då var den ju i säte. Jodå det var hon. Nåväl jag skulle ringa direkt till förlossningen om värkarna blev värre eller ändrade karräktär, vilket dom gjorde när vi skulle vila då började det i ryggen. Ringde till förlossningen och dom ville kolla mig. Jag kom dit, allt såg bra ut inga värka då.Däremot fick jag skäll att jag inte kom in tidigare då bebisen ligger i säte så ville dom ju inte att jag skulle föda mitt i allt. Dom ville kolla med ultraljud hur lillen ligger. Det visa sig att att den VÄNT sig! Bebisen ligger med huvudet ner, så lycklig jag blev. Nu får den inte vända sig igen, men dom sa att den kan göra det fortfarande, men att dom gör ett ultraljud om jag kommer in med värkar, och att jag ska ringa och komma in innan värkarna börjar för mycket. Just det, min BM hade inte skrivit någoting om vad hon gjort, det stod att hon gjort ett ultraljud med det gjorde hon inte det stod inte att hon kollade mig varginalt men det gjorde hon ju.

På förlossningen sa dom att jag har Halva tappen kvar och att den är halvt uppmjukad, så jag är i en förfas, den kan komma allt från idag till 3 veckor framåt typ.

Igår va Alvin med Emma och Marcus när vi va inne, i natt har Alvin varit med faste Ulrika hemma hos farmor och farfar. Jag har sovit som en stock (men vaknat några gånger) Nu ska jag passa på att göra i ordning här, saknar pussar från min lilleman, men får ju träffa honom sen.

Facebook

Ja idag tog jag bort min facebook. Tar nog en del tid att vänja sig av med det. Men har gått rätt bra hittills. Just nu grusar ögonen sig. Fullspäckad vecka. I morgon ska det storhandlas. Onsdag kommer mamma torsdag ska lilleman träffa sin faster, fredag lördag söndag är inte uppbokade, men vill ej åka för långt för nu är det nära. Känns så iallfall, undrar om den lille kommer stanna där inne tills planerade kejsarsnittet eller inte. Men det märker vi, nu kommer iallafall en massa lediga dagar för mannen min, vilket vi behöver.
Nä händer inte så mycket mer. Ska snart sova, sen får vi se vad som händer i morgon fram till mannen går upp.

seeya

Veckan som gått.

Passar på att skriva då lilleman vilar långmiddag. Själv sitter jag här och väntar på att sotaren ska dyka upp. Vårtecken säger Tommy att det är när han får brevet att sotaren ska komma. Mjo kanske, eller nja tror det vita på backen skriker något annat.
Förstår inte Alvin vägrar sova middag i sin säng. Får han att somna där men han vaknar efter max 20 minuter och vrålar.sen får jag gå ner med han och lägga mig i soffan med han tills han somnat igen. Nu har han sovit i 1,5 timme och sover hur gott som helst.
Jaja, veckan som varit. Summan av allt är väl att vi iallfall har fått ett förlossningsdatum OM inte det kommer igång själv.
Dock blev det ju inte riktigt på det sättet som jag förväntat mig.
Lördag: Åkte in för att jag fick flimmer för ögonen, dom ville då kolla blodtryck mm. Just för att utesluta havandeskapsförgiftning.
Det var inga problem läkaren tror det har med magsäcksop att göra. Tror dock inte jag för har aldrig haft det så innan, någonsin. Men men har sluppit få det så igen i allafall. Det var läskigt trodde jag skulle svimma ett tag, fick lägga huvudet i Tommys knä.
Nåväl, rutin koll så kände hon på magen och konstatera att bebisen låg med huvudet upp och inte ner.
Happ, fick ringa och ta bort min tid för igångsättningssamtal på tisdagen och fick ett vändningsförsök på tisdagen i stället. Vändningsförsöket misslyckades och det som hände var att jag fick otroligt ont och bebisen la sig bara med ryggen mot min rygg. Läkaren va väldigt hårdhänt och höll på flera gånger och jag nästan grät av smärtan i magen. Nåväl sen gick dom igenom lite om kejsarsnitt då det är alteativet när det inte går att vända barnet. Får ett planerat kejsarsnitt. Så nu har jag fått ordna lite med barnvakt först när jag ska skrivas in (tur man har Emma) Sen ordnat barnvakt tills när man kommer ligga innan (Tur man har Alvins farmor och farfar så nära) Så får vi se hur lång tid man får ligga inne. Envis som man är. Hatar att ligga på sjukhus så kommer gärna därifrån så snabbt som möjligt. Kommer kännas konstigt att inte få vara med nyfödda bebisen och absolut ännu konstigare att inte vara med Alvin på flera dagar! Älskar mina barn födda som ofödda och längtar verkligen efter den lille med nu. Nää får resa mig upp lite nu för bebisens huvud gnager mot mina revben.

Alla vändningar.

Ja i bland undrar man hur allt blir som det blir?
Alvin var hos sin Farmor och farfar i natten till idag. Tommy och jag kollade farmen finalen sen sov vi. På tisdag har jag inplanerat möte med läkaren ang igångsättning och smärtlindning inför förlossningen.

MEN i morse när vi satt och åt frukost så fick jag flimmer framför ögonen 2 ggr och blev alldeles yr. För att utesluta havandeskapsförgiftning så ville förlossningsavdelningen att vi skulle kolla in och ta kisseprov och blodtryck.
Allt var bra sen skulle vi träffa deras läkare med och hon sa allt såg bra ut och försökte hitta en anledning till detta. Och så skulle hon bara känna på magen, så sa hon nä vi får nog ta ett ultraljud här. Så hmmade hon, Ja det är som jag misstänkte när jag kände, bebisen ligger i säte! VA? Nä min bm kände ju på den den 5/3 ju då låg den med huvudet neråt och hade sjunkit ner.
Nä tydligen så har hon känt fel. Den ligger med huvudet upp. Ja de blir ju att avbeställa läkartiden på tisdag, för jag fick en ny tid, tidigare på tisdag på förlossningen för vändningsförsök.
SUCK. Ja varför ska något vara lätt när det kan vara svårt. Var ju helt inställd på att prata med läkare om igångsättning pga denna värken som jag knappt står ut med, så blir det så här.
Tur i oturen att jag inte fick något beslut, jag menar det hade ju kunnat gå hur illa som helst om dom ej märkt att den ligger i säte, akut kejsarsnitt vill man ju inte ha.
Så lyckas dom nu inte vända så får vi diskutera annat förlossningssätt.

Nåväl, nu kan det väl bara gå fint eller?

Ha en god lördag alla, det ska jag ha, min lilla älskling är hemma och hela familjen är nu samlad igen, men det var skönt med en natt utan vaknade av smågnyandet.

Inget positivt

Mår fruktansvärt dåligt, börjar bli en ond spiral känner jag. Att ha ont nästan hela tiden, så fort jag känner att detta kommer bli en bra dag så kommer smärtan, hinner inte gå upp ur sängen. Jag har fått ligga och sova nästan hela tiden jag varit hemma. Humöret orkar jag inte med längre för det blir bara värre och värre ju mer ont jag får. Kan jag ta ett par någolunda normala steg så blir jag glad, sen tar jag det tredje steget sen är jag tillbaka till ruta ett igen. Jag har varit hos sjukgymnast, hon kan inte göra så mycket, hon såg direkt problemet, och konstatera att det som tillkommit är muskelkramp, jag har alltså kramp från ryggmusklen ner över vänster rumpa och ner till foten konstant. Minsta lilla rörelse så krampar alla dessa muskler, hade redan ichias nerven i kläm på vänster sida sen v20 eller något och detta ger kaka på kaka då det klämmer åt även den nerven ännu mer. Sjukgymnasten vill även hon att jag borde få igångsättning så snart det går för att hon kan inte hjälpa mig så länge jag är gravid och det kan ta upp till 6 månader att bli återställd från nu och går det då ännu längre så tar läkningstiden och hjälpen ännu längre. Har nog bara klagat på bloggsidan nu dessa senaste gångerna, Men jag måste få skriva av mig, för min egen skulle, skriver inte här för andras skull utan för min egen, för att kunna gå tillbaka. Sen skriver jag inte allt om mig eller min familj här. Utan det som inte gör mig något att andra läser skriver jag här.

Nåväl ska prata med min barnmorska i morgon, både om detta och om min konstanta huvudvärk som hade uppehåll 2 veckor sen kommit tillbaka och dimman framför ögonen som jag får emellanåt.
Räknar ner nu. Mannen har fått vabbat nu ett par dagar så har haft honom hemma sen i fredags. Han har tagit hand om Alvin jag har ej kunnat bära honom, eller tagit hand om honom, bara sovit influensa och värk är ingen bra kombination.

5 minuters metoden och MVC

5 Minutersmetoden fungerar på Alvin. Skönt det, Igår fick vi gå in 2 gånger utöver när vi gick. Idag fick jag återvända......... 0 gånger.... Misstänker han va väldigt trött idag, men det funkar iallafall. Gårdagen tog 15 min läggning dagens tog 6 minuter.
Då läste jag även en saga.
Har varit hos MVC idag, men orkar inte skriva ut allt här. Allt var fint med bebisen iallafall. Är ni intresserade av mer information så får ni fråga mig, Tråkigt att alla kan läsa om allt om oss men bara 1 som frågat hur det gått. Kram på dig Emma :-) Vet självklart att det är fler som bryr sig, men många glömmer bort att fråga när dom tar för givet att dom ändå får reda på det här. Var ju och fikade med (blivande mammorna i april/halmstad från familjeliv sajten) Var trevligt, men kände mig en aning gammal när man träffa dom :-D Sa det till Barnmorskan idag då sa hon va kände du dig gammal du som är så ung. TACK :-D Ja tydligen så va det inte så många unga blivande mammor nu i halmstad men jag lyckades träffa dom iallafall, dom flesta var i min ålder sa hon. Ja då behöver jag inte känna att vi började lite sent. Men jo 2 barns mamma när man blir 27 är väl kanske inte så gammalt.

Urusel natt

Jag har haft en riktigt urusel natt.
Börja med att Alvin börja skrika vid 21:30, vägrade somna och när han tillslut somnade så reste jag mig och gick, ja då vaknade han igen.
Efter 3 sånna omgångar så gav jag upp det där, sa till bra sitt där och skrik eftersom inget passar så kommer jag tillbaka sen. Gav han 5 min skrik, gick in och la om honom och pussa honom, gjorde detta i ett antal omgångar, allt som allt så tog allt 1,5 timme, med nästan konstant skrik.
Jag var slutkörd och somnade, vaknade en timme senare med njurstensanfall så jag grät, gjorde så ont så jag skulle kunna spy av smärta, inte många gånger jag mår illa av att ha sån smärta.
Detta höll på skit länge och eftervärken av det så blev det nästan 2 timmars smärta. Somnade tillslut när det hade lagt sig tillräckligt, jo då drog Alvin igång igen kl 4, men gnället blev mindre och mindre och efter 15 min så sov han igen utan att jag gick in där. Men jag hade ju fortfarande eftersmärta av njurstenen så kunde inte somna om på länge, sen valde Alvin att vi skulle gå upp 5:50.Jag är helt slut och vill nog fan bara sätta mig ner och gråta. Inte nog med detta så har jag haft någon nerv i kläm hela dagen i går och hela natten så var gång jag har rest mig så har jag haft extremt ont, kan inte ens stödja på vänster ben och än mindre att jag kan bära Alvin, men har ju fått bita ihop riktigt hårt hela morgonen och tagit han om honom. Han gnällig jag gnällig. Ibland hade man behövt en barnpassare här hemma, helst nu under graviditeten, för detta tar fan dö på mig att ha det så här, så här ofta. Ringde sjukgymnasten och fick tid till onsdag, får väl hoppas att det hjälper, eller att läkarna kan hjälpa mig med igångsättning i v38,närbebisen är fullutvecklad, som sagt inga fler barn från mig, som jag misstänkte redan när jag fick mina diskbrock i 18 års åldern är bekräftat, att min kropp klarar inte av graviditet, och det blir värre efter varje. Nu kommer jag ha mina två tillskott, är glad att jag fixat två graviditeter. Hoppas många av er andra får en bättre upplevelse än jag fått nu under graviditeterna! Bita ihop men bara 3 veckor till hoppas jag så jag kan få se ett slut på lidandet.

RSS 2.0