Mjölkallergi?

Jo idag var vi på BVC för vägning och mätning.
Prickarna jag sagt till om nu i över en vecka har visat sig vara troligen mjölkallergi, grattis det som jag trott från början.
Det började med lite prickar och idag har han hela ansiktet och skallen och nacken! Jag ringde BVC i går och prata med dom för då hade han kliat sig i huvudet hela natten, satte sockar på händerna på han så han inte skulle klia sönder hela sig själv, men han hittar andra sätt att klia sig på genom att gnugga sig över allt med ansiktet.
Men då sa hon på BVC (inte alvins sköterska utan en annan) att det är värmeutslag trodde dom. Jo det har alla sagt men va fan det har inte varit varmt och utslagen blir bara värre. Men vill ju inte säga till dom att jag tror det är mjölkallergi i tron att jag ska låta som jag är hypokondriker för min son!

Nåväl träffade vår sköterska idag och hon tittade på han och bekräftade det jag misstänkte.
Så nu ska vi prova mjölkfri ersättning från apoteket, första gången får vi betala själva och visar det sig att det är det och att han blir bättre nu under denna veckan så kommer han få det på recept.

Nu kostade det 229 kr! DYYYRT! Usch! Nåväl bara han får bort detta stackaren lider med honom!

Nåväl idag var han 58,7 lång vägde 5445g och huvudet var 39,6 i omfång! Min stora lilla man <3<3<3 Älskar


BVC

Ja idag har vi varit på BVC/läkarbesök
Allt var fint.
Prinsen vägde 5130, han var 58cm lång och hade ett huvudomfång på 39

Han låg och tittade på alla fina saker dom hade, lillgrabben ler hela tiden, sen gjorde han ifrån sig ett ljud, tydligen så håller han på att hitta rösten, snart får han mer kontroll över sitt "joller" Han brukar ju ligga och ha diskutioner med Pingu!

Nåväl sen åkte jag och prinsen till stan och handlade! Härligt väder har det varit inte för varm och inte för kyligt! Älskar solen. Älskar att ut och röra mig.

Så fort mjölken försvunnit ur tuttarna så ska jag ta tag i joggingen igen! Saknar det något så in i bomben! Nåväl åter till saken. Prinsen är en riktig shoppoholic! Som han shoppade!
Sen blev det lite saker till hans mamma med, hade inga "Tunna" sommarkläder som kändes sköna, hittade riktigt härliga kläder.
Kostnad? Näää den lätte gick jag inte på!
Åhlens, kappahl och Cubus
ALVINS:





Lindex och Cubus
TINIZS:



Samma klänning:



Sådär ja!

Ja vart var vi.

Jo igår spenderade jag kvällen hos Malenia Tis och barnen! Underbart, gick en promenad ner till oskarström city med Emma och Malenia! Underbart väder även då!

I morgon ska jag och mannen gå med hund och prins till öja sjön för att bada hund och grilla lite korv! Helt underbart. På lördag blir auktion med Daniel och Mannen min, sen blir det väl grillning och eurovision antar jag! Helgen är framför, sen nästa helg ska jag ner till skåne en vända, och den 6 juni har jag och mannen varit gifta i 1 år! Vad ska man hitta på då?

Puss och kram Bamse barn!


Gårdagen och dagen.

Igår var en lång dag, skulle ringa och ändra tid till tandläkaren, kunde inte den tiden i slutet av juni som dom gav mig. Då fick jag en tid igår då det var någon som avbokat! Jasså TACK usch dyrt.....

Tommy hade hand om Alvin undertiden, han hade varit VÄLLLDIGT grinig under dagen och VÄGRADE att sova, grät sig till sömns och vaknade 10 min senare.
Stackars lite något är fel tänkte jag, han har bajsat grönt i några dagar (vilket ska visa på att han inte får i sig den feta mjölken) Och jag börjar få "Förlite" mjölk, han åt och sedan var han inte mätt. Hur går det ihop har ju haft för mycket hela tiden innen. KONSTIGT.
Nåväl pratade med BVC hon som sa till mig att vänta med att ge honom mat för hans viktkurva sköt i höjden, och hon som sa att han är för glupsk.
 
Jovisst kan jag med tänka mig det, men det kan inte vara så att min mat inte är så mycket näring i?
Åter igen till saken hon sa till mig igår att jag ska amma från båda till honom så han får äta mer.
Han är i tillväxt fasen som man kommer i när man är runt 6 veckor. Men Alvin är bara 3 veckor ju.
Ok summan av kademumman.
Förra gången: Mata mindre och vänta längre emellan.
Denna gången: Amma så ofta och mycket du kan!

Nåväl igår efter hela dagen med gråt och att man såg att han var hungrig efter att han ätit, sen vaknar han varranan timme på natten och gallskriker för han är hungrig och när han är hungrig då ska det gå SNABBT.

Jag bestämde mig när Tommy åkte att nu skiter jag i vad alla säger och vad BVC har sagt utan går efter mina egna instinkter som mamma. Vilket har visat sig verka rätt.

Jag gav honom NAN på kvällen han sov 4 timmar i sträck somnade direkt nöjd och med ett leende på läpparna! Min älskade snutt var mätt, han vaknade efter 4 timmar, gnydde lite med kunde hålla sig till tåls tills han fick nästa flaska! MUMS han åt inte mer än 100 men blev super mätt på det, min mat äter han säker 200 av utan att bli mätt.

Ja nu sover han gott i vagnen, men jag ammar ju honom nu på dagen. Bara på natten när han hela tiden somnar vid bröstet som jag ger honom tillägg så länge, i fall jag inte märker att han behöver det på dagen.

Win win säger jag bara.

Nåväl idag är man lite nervöd för kl 15 blir det ju ultraljud på prinsens hjärta.

Updaterar senare!

TOmmy frågade mig igår när jag kom hem från tandläkaren 1,5 timme senare, hur fan jag orkar med när han bara skriker konstant.

Så skönt att han reflekterat över det, för det ger mig ännu mer styrka att tampas igenom detta.

Det tar på krafterna men hade inte klarat det utan min man!


Lite smått om helgen

Jaa helgen har bjudit på mjölstockning och klassträff. Att tillägga så var dom helt oberoende av varandra.. Mjölkstockningen och klassträffen!

Fick in till amningsmot. igår innan vi skulle på Tommys klassträff. Hade så skrämmande ont och det kom blod när jag försökte pumpa ut. Det vägrade komma mjölk utan bara blod.
AJAJAJ
Försökte amma lillen på det bröstet men skrek rakt ut i fredagsnatt. Tårarna sprutade och var berädd att ge upp amningen och gå över på NAN. Men jag vill ju fortsätta amma så sista utvägen var att ringa amningsmot. igår och hon sa till mig att komma dit så skulle hon titta på det.
Så dom tog en odling och sen så gav hon mig akupunktur!
VTF tänkte jag. MEN det hjälpte. Fick pumpa med elektriska pumpen dom har och kunde få bort nästan HELA mjölkstockningen. SÅN lättnad.
Tur köpte Tommy en ny pump till mig i veckan, marknadens bästa! Dyr va den men den va bra. Medela hete den. man fick en nappflaska med Napp som skulle efterlikna moderns bröst så att det inte var så svårt att pendla mellan flaska och tutte! SKIT BRA är den.

Nåväl denna veckan som kommer har att erbjuda ultraljud på hjärtat för lillen den 22/5 (ÄNTLIGEN)

Och sen 25/5 är det läkarbesök på BVC.
 och den 27/5 Blir Alvin 1 månad!!!!!

Tack och hej :)


Stora gossen!

Som befarat har jag för mycket mjölk och en glupsk pojke. Men BM sa till mig att köpa miniform, som är mot spädbarnskolik, sedan blir det babymassage, så får vi hoppas det hjälper. Annars blir det mjölkfri diet för mig. Men vi skulle pröva detta först.
Vikten är på 4850! och han är numera 46cm lång :) Och bäst av allt är han knappt märkbart gul längre så gulsoten är snnnaaarrrt borta...:) Nu har han nästa växt ur sina st 50 så nu har jag en del kläder till han då han går i sina 56 kläder! Wiiihooo

Idag får pappa Tommy lite egentid med Alvin såå jag kan sova lite så jag kan vara den glada pigga mamman jag vill vara!

Kärlek och respekt <3<3


Ensam.

Ja igår va det första prövodagen på resten av vårt liv.
Det är det ju varje dag men igår var det tillbaka till vardagen.
Det gick riktigt bra, men kan ju vara för att jag har turen att mannen börjar jobba mitt i sovadax för Alvin.
Nu på morgonen mindre kul. En övertrött Alvin som gör allt för att inte somna.
Jag ska själv ta mig en vila nu när han sover så jag orkar vara uppe tills ikväll :)
Idag blir det bad av liten bebis, för i morgon får han va fin för då ska han träffa sin veckerliga date, sin BM.

Sugen jag är på att handla barnkläder, men har inte kommit så långt ännu, även om jag vill vill vill..
Näää nu blir det att dricka upp kaffet sen slummra i soffan!


Hoppas inte!

2 dagar nu har prinsen kräkt som bara den, skitit som fan OCH skrikit otröstligt på dagen.
Idag så fick jag en skrikig bebis i famnen, en stor rap kräk över axeln och en stor spya mellan tuttarna! Och över hela hans pyjamas som jag precis tog på honom, samtidigt som han sket ner sin helt nya blöja.
Börjar bli vardag detta, men det måste det ju bli, för som det verkar just nu så misstänker jag starkt att det är kolik.
Ska till BVC på tisdag och väga och mäta, så får ta det med vår sköterska där så får hon kolla upp det.
Den djupa sucken kom när jag läste att detta kommer i så fall hålla på till 3 månades ålder, han är ju inte mer än 2 veckor! Tur han sover på nätterna, förutom att han var lite mer gnällig i natt, så i natt har jag inte fått mycket sömn.
Tommy försökte ge mig en chans att sova, genom att ta lillen och gå en lååång runda med honom i morsen. Men ack vad det sprack. Kunde inte somna utan min bebis! Brukar ju ha problem att somna utan Tommy, men det är dock ännu svårare att somna utan både lilleman och storeman.

Och i morgon börjar Tommy jobba igen, då blir jag ensam på natten.

Tror det kommer gå fint! Men skrämmande.

Får hålla mig sysselsatt.

Nu ska jag ta och snuggla ner med min man i soffan, medans lillen sover.

Love Peace och harmoni!!


2 veckor

Ja idag fyller prinsen av skavböke 2 veckor.
Känns dock som han funnits här föralltid.
Igår va vi utanför ljungby hos micke och fia m. barn och hälsade på.
Innan vi skulle åka blev lilleman riktigt arg, nog för att han både ätit och allt annat som han behövde. Men han va riktigt arg hela vägen hem.
Inte likt honom, men dom senaste dagarna har han vägrat en hel del, här om dagen ville han inte sova eller ligga någon annanstanns än i vår famn. Jo nog får man muskler av att ha smått då man får gå och bära på dom hela dagarna :) Nä men ett par km innan hemmet somnade han i bilen ialf. Sen mös jag ner mig i soffan med han innan han hamnade i sin egen säng.

Nä sen händer inte så mycket här just nu, startade ett sparande till honom nu förra veckan. Blir ett sparande tills han blir gammal nog att ta körkort eller flytta hemifrån.

Vuxen poäng eller vad? Startade faktist ett pensionsparande samtidigt.

Nä får ta och göra lite nytta nu när han sover, för snart är lillprinsen vaken och då ska hela skavböke höra det :) Fast i bland är det ju även solskens humör!

Jo just, gick upp tidigare för att låta mannen sova, sen stack jag och prinsen och köpte god frukost för att överraska min käraste med.

Vad firar vi är frågan man får.
Nää du ville bara göra lite spontant, för det kan behövas även i en trist vardag.


Besök på BVC

Ja idag var första besöket på BVC, dom var på hembesök i fredags.
Hans viktkurva är fin fin och jag har grädde i mjölken påstår hon!
Så här ser hans kurva ut:

120427: 4110g 52cm lång och 35 i huvudomfång
120429: 3940g --cm lång och 36,5 i huvudomfång
120504: 4250g --cm lång och 37,2 i huvudomfång
120508: 4505g 55cm lång och 37,7 i huvudomfång

Han växer så det knakar.
Igår ringde vi även till avd 62 och fråga vart hans tid till ultraljud tar vägen då dom skulle ringa oss förra veckan för att vi skulle få en tid denna veckan sa vår barnläkare! Men nä dom skulle skicka ut en tid och det var den 22/5.2012.

Vet faktist inte om jag ska ge dom ris eller ros längre på sjukhuset, men måste säga jävla skit kontakt dom har med varandra, pluss att dom inte har någon koll på vad den andra sagt heller.

Nåväl idag blir det en runda här hemma med lilleman (ut och gå då med andra ord), som varit väldigt tjurig idag men äntligen lyckats somnat efter att vi släckt massa varningslampor som blöjbyte och ännu mer mat.

Nappen är vår bästa vän då han har ett sånt otoligt sugbehov.

Tror jag ska ta mig en vilostund nu!


Nu börjar vi om!

Det känns som mitt liv har startats på nytt så nu börjar vi om här inne med.
Nu ska jag försöka hålla liv i min blogg, inte bara för dom som vill läsa den, utan för att jag inte ska glömma denna underbara tiden som jag blivit tillägnad med min man och min prins! Prinsen av skavböke som vi kallar honom.

Var börjar man?
Lilla prinsen är en efterlängtad liten man. Ett mirakel i mina ögon då vi har 7 st missfall och en ofosterlig graviditet bakom oss. Sista gången jag var gravid var bara en månad innan vi skulle gifta oss jag och min man. Det konstaterades att det fanns allt utan ett foster.

Hoppet var helt borta, hade nästan gett upp tanken på att få barn. Både smärtan av att få missfall och smärtan att gång på gång bli så ledsen, samtidigt som man visar sitt glada ansikte utåt, så är sorgen så stor i hjärtat.
Nåväl i augusti förra året så plussade vi igen.
Ingen av oss vågade hoppas eller tro något. Men efter mycket fram och tillbaka så valde jag att ringa gynmottagningen, där dom skrapade fram en tid direkt till mig så dom kunde kolla tidigt nog om det var något där.
Jag hade en vän med mig minns jag, jag var berädd på att få samma svar som alltid, tyvärr vi ser inget där. Men NEJ där var den! Den lilla räkan! Vad är det är det mitt barn frågade jag dom. Hjärtat slog snabbt och jag kunde inte fatta det! Är det sant, är det något där, lever den? är den stor nog? Alla frågor på en gång. Den ser fin ut!
Jag blev sjukskriven för att ha en chans att få behålla den lille, en vecka i tagen fick jag en ny tid. Allting flöt på men hjärnspökena fanns kvar, kommer denna med försvinna, vågar vi hoppas. Pratade varje dag med den lille att snälla stanna kvar, lämna inte oss.
Från vecka 12 tog inte försäkringskassan något ansvar längre "Läkaren kan inte sjukskriva dig längre under rubriken rädsla/risk för missfall." Näää då fick jag komma på något nytt, det blev akassan och arbetsförmedlingen. Vilket jag gått på tills prinsen av skavböke kom!
Har varit jobbig att gå hemma, har inte varit "arbetslös" sen jag slutade skolan och helt plötsligt sitter jag hemma, klättrat på väggarna i nästan 9 månader. MEN allt är värt det, vartenda sec av frustration!

Den 10 april var han beräknad, jag trodde han skulle komma tidigare pga all smärta jag haft innan, alla förvärkar, alla foglossningar. Men icke, dagarna gick men ingen bebis kom.
Näää 10 april kom och ingen bebis. 17 dagar senare tjatade vi oss till att bli igångsatta.
Förlossningen var, jag vet inte minns inte den faktist.
Minns delar av den sen har jag läst mig till resten.
Kom in på "överburenhetskontroll" 9:30 hon fick inga riktiga mått på honom, men hon tyckte att varför ska ni behöva vänta tills lördag på att bli igångsatta, du är öppen 3 cm och har 1cm kvar på livmoderhalsen. Det har inte hänt något sen sist så det lär inte hända något nu heller, och ni vill själva att vi startar detta så!

11:15 26/04-2012 Väl inne tog dom hål på hinnan, sen satte dom dropp för att få igång värkarna. Vilket startade ganska snart. För att dom sedan skulle ta bort droppet igen när jag öppen 5 cm. Men då stannade allt upp, jag tyckte dock det var skönt för jag fick en chans att andas, äta och gå på toaletten.
Men sen satte dom dit droppet igen när inget hänt på någon timme.
Jag hade endast lustgas, men hade så fruktansvärt ont så skrek och bad dom att ge mig Epidralen "Vet dock inte vilken ordning som sagt för jag var väldigt borta"
Jag hörde någon komma in genom dörren men vägrade titta för jag hade så ont och fick för mig att det gjorde mindre ont om jag blunda, vilket jag gjorde under hela förlossningen.
Det var kirurgläkaren. Hon hade massa frågor om mina gamla diskbrock som jag har opererat, men då dom inte fick riktiga svar av mig så fick dom ringa lunds lassarett och fråga. Men dom kunde inte ge ut några svar pga sekretess eller något.

Nåväl jag svarade på tillräckligt många frågor för att dom inte kunde sätta något EDA så vad gör vi nu, smärtan va hård och jag hade inte tänkt ut någon smärtlindring, dom provade vetekudde men det gjorde ju ännu mer ont! Dom skulle sätta PADDAR eller vad det hette, men inte kom dom med några sådanna. Tillslut sa dom att detta går inte hon har sån smärta vi får sätta in Morfin.
MORFIN fan ja jo visst tog jag emot det, då det var den sista utvägen för inte ville dom öppna mig som jag skrek till dom att göra då smärtan var som värst. Starka medel är jag väldigt känslig mot, blir väldigt väldigt drogad av starka piller eller starka medel, "Troligen därför jag inte minns så mycket, det och smärtan" Vägrade sammarbeta med barnmorskerna, den enda som jag lyssnade på var Tommy, följde hans röst genom hela förlossningen, han upprepade det barnmorskorna sa så löd jag honom. Från att jag skrek att nu kommer han tills han föddes tog 20 min. Han kom ut och jag gav av en djup suck! Han var min min min. Jag fick honom efter ett tag tydligen så hade han haft navelsträngen 2 varv runt halsen. När jag väl fick honom till mig så fanns och finns inget annat i värlen!
kl 1: 38 är han född fredagen den 27 april 2012 kl 01:38
Kl 05:00 kom vi upp till BB, familjerum, där var lyckan fulländad, bebis på ena sidan och min underbara man på andra.
Natten mellan den 27 och den 28 sov Tommy hemma. Den 28:de valde jag att jag vill hem, ville inte vara där ensam, kändes helt fel och kände att jag behöver Tommy, jag behövde hans stöd jag ville vara honom nära och det ville Lillen med.
Väl med utskrivningen gick allt bra, bra hörsel och allt var fint.
TILLS barnläkaren undersökte honom.
Han att allt är bra MEN.... Vadå men tänkte jag, INGA MEN! Jag vill inte ha fler MEN i mitt liv, vad är detta.
Jag hör ett blåsljud på hjärtat.
Nej jag orkar inte, vill inte ha fler motgångar.
Han mår fint.
Vi vill ta EKG och Röntga honom.
Inte ens 1 dag gammal och han hamnar på Röntgen, och sedan att han får ta EKG. Men allt såg bra ut, jag åkte hem med honom för att komma tillbaka dagen efter för att träffa barnläkaren igen så sa att det kan växa bort efter som första dagarna för det finns olika sorts blåsljud. Men det hade inte försvunnit. Alla andra prover är jätte bra, men blåsljudet är kvar. Nu väntar vi bara på en tid till Ultraljud på hans hjärta, för att sedan göra uppföljningar med jämna mellanrum på honom.
Hoppas att det växer bort. Annars får vi ta det därifrån.
Just njuter jag bara av min älskade prins av skavböke.
Och han mår prima, så oroliga ska vi inte vara säger alla. Men i hjärtat finns oron!

Nä nu kallar plikten!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0